Σταθμός Μοναστηράκι .


A for Athens


Σίγουρα έστω και τυχαία θα έχετε ακούσει το A for Athens, είτε επειδή βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι, είτε γιατί είναι πολύ γνωστό ως ξενοδοχείο, είτε γιατί τώρα τελευταία έχει γίνει ευρέως γνωστό για το roof garden που φιλοξενεί στον 7ο όροφο.  

Δεν θα μιλήσω για το ξενοδοχείο δεν με αφορά αυτό, θα μιλήσω όμως για τον 6ο όροφο, μία απλά και όμορφα διαμορφωμένη αίθουσα χωρίς να χωρίζει τους πελάτες με την πανέμορφη θέα της Ακρόπολης καθώς το καλοκαίρι είναι ανοιχτή και τον χειμώνα κλείνει, και για τον 7ο όροφο το roof garden ένα μέρος που θα αγαπήσετε πολύ.



Αν κάποια από αυτές τις μέρες ο καιρός ζεστάνει και μας επιτρέψει να απολαύσουμε μια τέτοια βραδιά θα σας πρότεινα όσο προλαβαίνετε να επισκεφτείτε το roof garden. Όποια μέρα τις εβδομάδας και αν είναι να θυμάστε να είστε εφοδιασμένοι με υπομονή, καθώς θα  αντικρύσετε ουρά κόσμου και στην είσοδο για το ανσασέρ και επάνω για την ανεύρεση τραπεζιού. Το θετικό είναι πώς το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό και πάντα διαθέσιμο να σας εξυπηρετήσει. Πιστέψτε με όμως το αξίζει!!



Με το που φτάσετε στον 7ο όροφο θα μείνετε άφωνοι από την επιβλητική θέα, και μόνο αυτό φτάνει για να ανταμείψει την αναμονή σας. Όταν έπειτα δοκιμάσετε και το cocktail της επιλογή σας (γιατί cocktail πρέπει να επιλέξετε οπωσδήποτε, και αμέσως θα με θυμηθείτε-δεν έχω πιει πιο ισορροπημένα cocktail) τότε θα αρχίσετε να αγαπάτε αυτό το μέρος. Το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μια  Minimal αισθητική με μαξιλάρες, φυτά και με χαμηλό φωτισμό για νύχτες όλο ρομαντισμό.



Το καλό είναι πως ακόμη και όταν ο χειμώνας μας κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία του, ο 6ος όροφος βρίσκεται εκεί ώστε να μην στερηθούμε αυτές τις νύχτες. Επίσης το A for Athens είναι μία ιδιαίτερη λύση για να απολαύσεις το ζεστό σου ρόφημα βλέποντας το βροχερό τοπίο της εποχής που διανύουμε που δεν είναι άλλη από το Φθινόπωρο. Την εποχή που η γη  ξεκουράζεται ,δροσίζεται και ντύνεται με διαφορετικά χρώματα.


Φυσικά και από ένα μέρος σαν και αυτό θα περιμένατε να έχει λίγο τσιμπημένες τις τιμές του, εδώ όμως έρχομαι εδώ για να σας διαψεύσω καθώς οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές. (7ευρώ το απλό ποτό, 9ευρώ το special)

Tip: Oι πραγματικά νοστιμότατες ποικιλίες θα μπορούσαν επάξια να αποτελέσουν την συνοδεία του ποτού σας σε επίσης προσιτή τιμή.

Πώς πάμε εκεί? Μα φυσικά με τα πόδια από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μοναστηράκι καθώς η απόσταση που τους χωρίζει δεν ξεπερνά το 1’.

Μιαούλη 2
Athens 105 54, Greece
210-3244244

Leave a Reply