Δωμάτιο με Θέα


Κρυμμένο καλά σε ένα αρχιτεκτονικά εντυπωσιακό κτιριακό συγκρότημα της δεκαετίας του 1920 στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το Δωμάτιο με Θέα. Στο συγκρότημα αυτό στεγάζονται οι δυο ανακαινισμένες κινηματογραφικές αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζαννας, τα γραφεία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το καφέ Φουαγιέ που βλέπουν το Θερμαϊκό κόλπο. 




Καθώς περπατάμε στην Πλατεία Αριστοτέλους έχοντας βάλει πορεία την παραλία δεν είναι λίγα τα μαγαζιά που θα μας τραβήξουν το ενδιαφέρον, με το που φτάσουμε έξω από την πόρτα του κινηματογράφου Ολύμπιον, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σηκώσουμε τα μάτια μας ψηλά και στον 5ο όροφο να αντικρίσουμε το Δωμάτιο με Θέα!  

Η είσοδος του?...Αρκεί να σπρώξουμε την πόρτα του κινηματογράφου Ολύμπιον! Ευθεία μπροστά μας είναι τα σκαλιά που μας οδηγούν στο Φουαγιέ αλλά και στο ασανσέρ ώστε να φτάσουμε στον 5ο όροφο. 
Χαλαρώστε δίπλα στο παράθυρο με τους φίλους σας και θαυμάστε την υπέροχη άποψη της φωταγωγημένης Πλατείας Αριστοτέλους, υπό τους ήχους soul και chill out μουσικής. 


Η διακόσμησή του, ξεχωρίζει το καφέ και το γκρι, με το στοιχείο του ξύλου να κυριαρχεί, αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς και σε προσκαλεί να μοιραστείς όμορφες στιγμές πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου. Το service είναι αρκετά γρήγορο και πάντα ευγενικό και έτοιμο να σε εξυπηρετήσει. Οι τιμές? Απόλυτα προσιτές!
Όσο αναφορά το πως θα φτάσει κανείς εκεί είναι απλό....με όλα τα λεωφορεία στη στάση Πλατεία Αριστοτέλους και αφού περπατήσουμε 5 λεπτά, με οδηγό τη τοποθεσία του Κινηματογράφου Ολύμπιον Πλατεία Αριστοτέλους 10-5ος όροφοςThessalonikeGR.




Tailor Made..

Σίγουρα έχουν  υπάρξει βράδια που θα θέλατε να βγείτε κάπου που να έχει κόσμο αλλά να μην παραπέμπει σε club. Κάπου ζωηρά αλλά και ήσυχα . Κάπου με ωραία μουσική αλλά και ποικιλία επιλογών στο τί θα πιούμε. 



Τις ζεστές νύχτες του  Σαββατοκύριακου  μου τις πέρασα στο tailor made! Ένα ψαγμένο μπαράκι όπου ο  χώρος του  είναι εκλεπτυσμένα όμορφος .. Οι λεπτομέρειες όπως το τραπεζάκι με την ραπτομηχανή η προσωπογραφία στον τοίχο και τα παλιά ραδιόφωνα που διακοσμούν τον χώρο δίνουν στην ατμόσφαιρα μια ιδιαίτερη νότα , με το πάντρεμα του παλιού και του μοντέρνου.. 


Οι ποικιλία σε καφέ και ποτά είναι μεγάλη , και αν δεν θέλετε κάποιο cocktail του καταλόγου  μπορείτε να ζητήσετε κάτι που συμβαδίζει με τις δικές σας γεύσεις και θέλω . Το προσωπικό είναι εξυπηρετικότατο και οι μπάρμαν αρκετά ικανοί για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας !


  Οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές και για τα ποτά(7ευρώ και 8,50-11ευρώ τα cocktail) και για τον καφέ (2,50-4ευρώ) ! Το tailor made είναι ότι πρέπει για έναν καφέ καθώς προσφέρει πολλές επιλογές και ένα πολύ ζεστό περιβάλλον για  μια κρύα μέρα του τσουχτερού χειμώνα! Για τους λάτρεις τον περιέργων γεύσεων να θυμάστε πως πέρα από το να σερβίρουν, πουλάνε κιόλας αρωματικούς καφέδες εξωτικής καταγωγής αλλά και μεγάλη ποικιλία οργανικού τσαγιού. 



Σημαντικό:   Micro Roastery είναι το μέρος όπου μικρές ποσότητες πράσινου καφέ ανώτερης ποιότητας καβουρδίζονται σχεδόν καθημερινά, με σκοπό να σας προσφέρεται πάντα φρεσκοκαβουρδισμένος καφές. Να σημειώσω πως τα γλυκά και τα snacks  που σερβίρονται είναι παρασκευασμένα την ίδια ημερομηνία και προέρχονται από το ίδιο το Tailor made.



Ώρες Λειτουργίας:
 Δευτέρα – Πέμπτη: 08.00 – 02.00
Παρασκευή & Σαββάτο: 08.00 – 04.00
Κυριακή: 09.00 – 02.00


Πρόσβαση με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Λεοφωρίο:025,026,027,035,200,227,500
Τρένο: Μοναστηράκι
Μετρό: Μοναστηράκι, Σύνταγμα
































Πλατεία Αγιάς Ειρήνης 2 (Αιόλου), Μοναστηράκι





































Σταθμός Μοναστηράκι .


A for Athens


Σίγουρα έστω και τυχαία θα έχετε ακούσει το A for Athens, είτε επειδή βρίσκεται στην κεντρική πλατεία στο Μοναστηράκι, είτε γιατί είναι πολύ γνωστό ως ξενοδοχείο, είτε γιατί τώρα τελευταία έχει γίνει ευρέως γνωστό για το roof garden που φιλοξενεί στον 7ο όροφο.  

Δεν θα μιλήσω για το ξενοδοχείο δεν με αφορά αυτό, θα μιλήσω όμως για τον 6ο όροφο, μία απλά και όμορφα διαμορφωμένη αίθουσα χωρίς να χωρίζει τους πελάτες με την πανέμορφη θέα της Ακρόπολης καθώς το καλοκαίρι είναι ανοιχτή και τον χειμώνα κλείνει, και για τον 7ο όροφο το roof garden ένα μέρος που θα αγαπήσετε πολύ.



Αν κάποια από αυτές τις μέρες ο καιρός ζεστάνει και μας επιτρέψει να απολαύσουμε μια τέτοια βραδιά θα σας πρότεινα όσο προλαβαίνετε να επισκεφτείτε το roof garden. Όποια μέρα τις εβδομάδας και αν είναι να θυμάστε να είστε εφοδιασμένοι με υπομονή, καθώς θα  αντικρύσετε ουρά κόσμου και στην είσοδο για το ανσασέρ και επάνω για την ανεύρεση τραπεζιού. Το θετικό είναι πώς το προσωπικό είναι πολύ ευγενικό και πάντα διαθέσιμο να σας εξυπηρετήσει. Πιστέψτε με όμως το αξίζει!!



Με το που φτάσετε στον 7ο όροφο θα μείνετε άφωνοι από την επιβλητική θέα, και μόνο αυτό φτάνει για να ανταμείψει την αναμονή σας. Όταν έπειτα δοκιμάσετε και το cocktail της επιλογή σας (γιατί cocktail πρέπει να επιλέξετε οπωσδήποτε, και αμέσως θα με θυμηθείτε-δεν έχω πιει πιο ισορροπημένα cocktail) τότε θα αρχίσετε να αγαπάτε αυτό το μέρος. Το περιβάλλον χαρακτηρίζεται από μια  Minimal αισθητική με μαξιλάρες, φυτά και με χαμηλό φωτισμό για νύχτες όλο ρομαντισμό.



Το καλό είναι πως ακόμη και όταν ο χειμώνας μας κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία του, ο 6ος όροφος βρίσκεται εκεί ώστε να μην στερηθούμε αυτές τις νύχτες. Επίσης το A for Athens είναι μία ιδιαίτερη λύση για να απολαύσεις το ζεστό σου ρόφημα βλέποντας το βροχερό τοπίο της εποχής που διανύουμε που δεν είναι άλλη από το Φθινόπωρο. Την εποχή που η γη  ξεκουράζεται ,δροσίζεται και ντύνεται με διαφορετικά χρώματα.


Φυσικά και από ένα μέρος σαν και αυτό θα περιμένατε να έχει λίγο τσιμπημένες τις τιμές του, εδώ όμως έρχομαι εδώ για να σας διαψεύσω καθώς οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές. (7ευρώ το απλό ποτό, 9ευρώ το special)

Tip: Oι πραγματικά νοστιμότατες ποικιλίες θα μπορούσαν επάξια να αποτελέσουν την συνοδεία του ποτού σας σε επίσης προσιτή τιμή.

Πώς πάμε εκεί? Μα φυσικά με τα πόδια από τον ηλεκτρικό σταθμό στο Μοναστηράκι καθώς η απόσταση που τους χωρίζει δεν ξεπερνά το 1’.

Μιαούλη 2
Athens 105 54, Greece
210-3244244



Βόρεια Προάστια..


Route215


Η πιο συχνή ερώτηση όταν μία παρέα θέλει να βγει έξω είναι η εξής:

Πού θα πάμε?

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που διάλεξα αυτό το θέμα για το blog μου!  
Μια καλή μου φίλη λοιπόν με πήγε στο Route215. Πρόκειται  για ένα πολύ όμορφα διακοσμημένο χώρο (ιδίως ο εξωτερικός) που σίγουρα δεν θυμίζει Αθήνα με τίποτα! Ο συνδυασμός των απόλυτα ισορροπημένων cocktail και του υπέροχου κήπου με τα εξωτικά φυτά και τις ριχτές κουρτίνες στο background,  θυμίζουν νησί με μια ήρεμη θάλασσα τριγύρω και δάδες στην άκρη της αμμουδιάς…


Ποιός είπε πως το καλοκαίρι τελείωσε? Όσο η γη βράζει και κάθε βράδυ αντικρίζουμε έναν ξάστερο ουρανό και το φεγγάρι να αντανακλά στα ποτήρια του ποτού μας, υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να επισκεφτούμε   ένα περιβάλλον που θα μας κάνει να αισθανθούμε οικεία και θα περάσουμε ωραίες στιγμές με την παρέα μας..

      
-Να επισημάνω πως το εσωτερικό δεν έρχεται σε συμμετρία με την εξωτερική ομορφιά του μαγαζιού , παρ όλα αυτά θα ήταν μία καλή λύση για ένα ήρεμο ποτό στη μέση του κρύου και βροχερού χειμώνα-

Όσον αφορά τώρα λίγο πιο πρακτικά θέματα.. Οι τιμές και στο ποτό και στο φαγητό είναι προσιτές.(9-12 ευρώ τα ποτά και 20-30ευρώ το φαγητό / άτομο). Να σημειώσω πως οι γεύσεις της κουζίνας σχετίζονται με multi-ethnic επιρροές.


Πώς πάτε εκεί? 

Η καλύτερη λύση θα ήταν το αυτοκίνητο αλλά επειδή οι εποχές είναι δύσκολες και η βενζίνη ακριβή..  Μία ακόμη λύση που μπορώ να σας δώσω είναι να πάτε με τον ηλεκτρικό έως τον σταθμό του Αμαρουσίου και από εκεί θα περπατήσετε το πολύ 10 λεπτά και θα το βρείτε πανεύκολα.

HAVE FUN





Ακόμη και αν ο μήνας Σεπτέμβριος έχει ανοίξει τις πύλες του αφήνοντας πίσω ένα όμορφο και ζεστό καλοκαίρι παρ όλα αυτά έχει αφήσει ανεξίτηλη την μυρωδιά του.. Όσο λοιπόν οι μέρες μας αφήνουν την ψευδαίσθηση πως ανήκουν ακόμα στον πιο ζεστό μήνα του χρόνου τον Αύγουστο , το γκάζι είναι μια ωραία και ‘’δροσερή’’ λύση για τις νυχτερινές μας βόλτες.


Καθώς λοιπόν περπατάς στα σοκάκια του Κεραμεικού πολλά μαγαζάκια θα σου κινήσουν την περιέργια , σίγουρα όμως ένα από αυτά δεν θα είναι το The Hive καθώς μπορεί μεν να δεσπόζει στη γωνία Τριπτολέμου και Βουτάδων αλλά περνάει αδιάφορο από τα μάτια ενός περαστικού..





ΟΜΩΣ, αν η ματιά μας ανέβει λίγο πιο ψηλά θα παρατηρήσουμε μια όμορφη οπτική γωνία του συγκεκριμένου μαγαζιού..Στον δεύτερο όροφο δεσπόζει ένα όμορφο και ήσυχο roof garden. Ανεβαίνοντας λοιπόν επάνω η θέα έρχεται να εδραιώσει αυτήν την άποψη, καθώς πέρα από την περαντζάδα του κεραμεικού αντικρίζεις το παλαιό εργοστάσιο με τις επιβλητικές καμινάδες του και φυσικά το θέαμα τις εντυπωσιακής φωτεισμένης Ακρόπολης.




 Όσον αφορά τώρα την διακόσμηση , είναι μία όμορφη ταράτσα με χαμηλό φωτισμό και φυτά δίνοντας μία αίσθηση φρεσκάδας στην Τσιμεντούπολη , ικανή να φιλοξενήσει αρκετά άτομα. Οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές , το service είναι ευγενικό-γρήγορο και να σημειώσω πως μαζεύει νέο κόσμο.

Πηγαίνοντας σε αυτό το μέρος μου άλλαξε την άποψη που είχα για το Γκάζι ή μάλλον την επιβεβαίωσε , καθώς πλέον είμαι πεπεισμένη πως  είναι ένας χώρος που ο καθένας μας θα βρει αυτό που ζητάει για την διασκέδασή του. Επίσης το The Hive(σημαίνει Κυψέλη και καταλαβαίνεις την μεταφορική του έννοια όταν δεις τον κόσμο που μαζεύει) αυτόματα εντάχθηκε στα μέρη που θα διάλεγα μια νύχτα με πανσέληνο!!

Τιμές: ποτό απλό: 7 ευρώ, special: 9 ευρώ / μπουκάλι απλό: 70 ευρώ, special: 80 ευρώ
Τριπτολέμου 34 & Βουτάδων Γκάζι
210-3477444